Massagetechnieken


De klassieke massage

is de welbekende gelaats- en lichaamsmassage, waarbij het weefsel (huid, spieren en lymfe) door middel van specifieke massagegrepen wordt behandeld.

 

In feite zijn alle grepen in de volgende vijf groepen te verdelen:

  • Frictie (stevige massage op één plaats, vaak in cirkelvormige bewegingen)
  • Petrissage (kneden)
  • Effleurage (lange rustige strijkingen)
  • Vibratie (schudden/trillen)
  • Tapotement (kloppen)

 

Combi manueel & hot stone massage

De klassieke massage van zowel rug als gelaat/decolleté kan worden gecombineerd met het gebruik van hot stones.

Hot stone is een unieke ervaring door de warmte en de druk van de stenen. Het is precies wat de naam zegt; masseren met warme stenen van rond de 45 graden. Hot stones zijn basaltstenen die gevormd zijn vanuit hete lava van vulkanen, welke eeuwenlang in de rivierbedding hebben gelegen, waardoor ze mooie ronde vormen hebben gekregen.

 

Penseelmassage

Bij een penseelmassage gebruiken we penselen: een techniek die de doorbloeding sterk stimuleert. De langzame, vloeiende penseelstreken over gelaat, decolleté, schouders en bovenarmen prikkelen de zenuweinden in de huid en geven daardoor een ontspannend effect. Een ‘kettingreactie’ die ook de diepere gezichtsspieren ontspant. De huid wordt niet ‘verschoven’ en er wordt geen olie of crème gebruikt.

 

Door regelmatig massagecursussen te volgen blijf ik op de hoogte van de nieuwste trends en technieken. Bij het gelaat wordt altijd een op de huid afgestemde olie of serum gebruikt.