Veelgestelde vragen over PMU


Is PMU veilig?

Bewezen is dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. De gezondheidsverklaring, welke wij met iedere nieuwe klant doornemen, moet uitsluiten of je wel of niet mag worden behandeld. Ook wordt bij iedere behandeling een naaldmodule geplaatst die je zekerheid biedt betreffende hygiëne en steriliteit. De door DuRhin gebruikte apparatuur en pigmenten voldoen aan alle wettelijke eisen. We besteden veel zorg en aandacht aan hygiënisch werken.

 

Is PMU hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. De apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend.

 

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling 1,5 tot 2 uur (inclusief intakegesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling).

 

Doet het pijn?

PMU is niet geheel gevoelloos, doch wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computergestuurde apparatuur waarmee wij werken en de verdoving met crèmes kunnen eventuele onaangename prikkels tot een minimum worden beperkt.

 

Hoe lang blijft de PMU zitten?

De intensiteit van jouw PMU kan na verloop van tijd vervagen. Dit varieert echter van persoon tot persoon en heeft ondermeer te maken met natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht.

 

Pakt permanente make-up bij iedereen even goed?

Helaas niet. Doordat permanente make-up in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het na verloop van tijd. Dit komt doordat de opperhuid zich constant vernieuwt. Vier dagen na de pigmentatie is de huid  lichter doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Sommige mensen hebben amper afstoot, bij anderen is dit meer dan 50 procent. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik. Ook wanneer de huid veel bloedt tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed. Over het algemeen is het resultaat na 2 behandelingen goed, maar bij sommige mensen zijn meer behandelingen nodig.

 

Kleurintensiteit?

Om het gewenste eindresultaat te bereiken wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet. Houd rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat PMU daarom niet vlak voor een feest of andere gelegenheid aanbrengen.

 

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Jazeker. PMU is niet bedoeld als avond make-up, maar dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Je kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen.

 

Hygiëne?

Om hygiënische redenen mag je gedurende 5 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houd bij het aanbrengen van PMU daar rekening mee.

 

UV-licht?

Zolang de huid nog niet volledig is hersteld, zijn de pigmenten gevoelig voor UV-licht. Je mag gedurende 8 dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank.

 

De eerste dagen na de behandeling?

Direct na het aanbrengen van PMU kan een lichte zwelling optreden. Binnen enkele uren verdwijnt deze zwelling echter weer. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze mag je niet zelf verwijderen, maar moeten vanzelf loslaten. Tevens zijn de volgende factoren van groot belang: • Pigmentatie 48 uur droog houden;• Geen make-up aanbrengen op en rond de pigmentatie;• Huid niet reinigen;• Niet krabben, peuteren of pulken aan de pigmentatie;• 3 Uur na de pigmentatie mag je de meegegeven nabehandelingscrème aanbrengen. Dit mag je driemaal daags herhalen.

 

Medicijnen?

Indien je medicijnen gebruikt, meldt dit dan ruim voor de eerste behandeling in verband met eventuele contra-indicaties.

 

Bloeddonor?

Je mag bloed geven vanaf 6 maanden na het laten aanbrengen van permanente make-up.

 

Alcohol en drugs?

Deze zijn beslist af te raden 24 uur voorafgaand aan de behandeling.

 

Nog een laatste tip?

Zorg dat je op de dag van de behandeling geen afspraken hebt waarbij het belangrijk is dat je er goed uitziet. Het behandelde gebied kan rood zijn en daarnaast is het belangrijk dat je dit goed vet gaat houden met de crème die je van ons ontvangt.